суботу, 17 лютого 2018 р.

Одяг дітей в зимку: поради.

                           

Одяг дітей в зимку: поради

  • Почнемо з того, що дитину не можна одягати в одяг «на виріст». Всі речі повинні бути в точності за його розміром. На кожен вік припадають свої особливості, чим молодша дитина, тим тепліше потрібно його одягати.
  • Ніяких подвійних сорочок, штанів і іншого. Малюкові повинно бути тепло, але не важко. В іншому випадку, він просто почне потіти, а потім переохолоджуватиметься. І здрастуй, застуда!
  • Одяг повинен бути вільним, але не надто просторою, щоб під неї не потрапляв холодне повітря або вітер.
  • Ніжній шкірі дозволить дихати і збереже її тепло фланелевою, лляне або байкову натуральне білизну.
  • Хороший варіант - термобілизна. Однак пам'ятайте, що його матеріал складається з суміші вовни і синтетики, а тому не підійде, якщо у дитини є алергія на шерсть.
  • Ніколи не закривайте рот малюкові шарфом. Якщо його носик чи не забитий, то він буде вільно ним дихати, не відкриваючи рот. Коли ніс закладений, дитина дихає ротом і зволожує тканину, а це вже загрожує. Ще перед прогулянкою зверніть увагу на носове дихання свого чада і запасіться носовою хусткою.
  • Якщо мама занадто сильно закутує шию малюка, значить, вона не знає, як правильно одягати дитину взимку. На шиї проходять великі артерії та вени, вони розширюються ще більше від надмірного тепла. У цей час посилюється приплив крові до голови, тим більше, якщо на ній тепла шапка. У результаті виходить дисбаланс температур, який спричиняє негативні наслідки.
  • Який матеріал краще
  • Гусячий пух. Для суворих холодних зим прекрасно підійде гусячий пух. Якщо ж зима у ваших місцях не така вже страшна, а ви вже придбали комбінезон на гусячому пуху, не поспішайте засмучуватися. Просто не надягайте під нього занадто багато одягу, по типу додаткової вовняний кофти в мінус 4. Прати пухові речі не дуже зручно, так як вони починають збиватися в грудки, а розбивати їх доводиться вручну.
  • Овчина. Це не алергенний матеріал, але його недолік в тому, що він дуже важкий. Якщо малюк дуже рухливий, то краще купувати для нього конверт на овчині, а не комбінезон.
  • Синтепон. Практичний і щодо недорогий утеплювач - це синтепон. Його недолік в тому, що він стає тоншою після кожного прання і починає злежуватися. Він підходить під температуру не нижче 10 градусів, тобто для відносно теплих зим.
  • Холофайбер. Раніше цей матеріал використовувався тільки для одягу, призначеного для зимових видів спорту. Він витримує зими з температурою до мінус 25 градусів. Стирається просто відмінно. До всього іншого, холофайбер добре дихає і не вбирає в себе вологу.
  • Тинсулейт. Цей матеріал більше призначений для гірськолижного одягу. Щодо збереження тепла його можна прирівняти до пуху. Недолік в ціні, так як стоять такі теплі речі не дешево. Її виробники - шведські та фінські фірми, які знаходяться на півночі, там, де зими особливо суворі. Цей одяг легко зможе витримати температуру до мінус 40 градусів. Такі речі дуже легкі і практичні, вони ідеально підходять для бігаючих рухливих хлопців.
  • Мембрана. Одяг на мембрані не пропускає вологу і є морозостійкої. Речі на мембрані можна вільно носити в мінус 30. Якщо ж дитина ще зовсім маленький і гуляє в колясці, то цей тип матеріалу не для нього. Такий одяг створена для активних хлопців, так само вона хороша і на гірськолижному курорті. Якщо на вулиці мінус 15, то можна надягати на дитину мембрану без утеплювача, інакше він дуже замерзне.

Немає коментарів:

Дописати коментар